A megfelelő étkezés és a vitaminok...

Fotó: Vitaminok a fogyásban

A megfelelő étkezés és a vitaminok...

Vitaminok a fogyásban

Fotó: Vitaminok a fogyásban

Sokszor lehet hallani arról, hogy a fogyáshoz a megfelelő ÉTKEZÉS 70%-ban, a SPORTOLÁS pedig 30%-ban járul hozzá. Ezt az arányt persze sokan cáfolják, más számokat tartanak relevánsnak, esetleg kibővítik ezeket az alvás/pihenés fontosságával, a megfelelő regenerálódási idő beiktatásával vagy a megfelelő testi állapot szükségességével. Emellett igen fontos az is, hogy a stressz, vagy a gyakori hangulatingadozások is negatívan hatnak a testsúlycsökkenésre. 

A különböző táplálékkiegészítőkkel felgyorsítható az anyagcsere, a zsírégetés, ami szintén befolyásoló tényező.  A különböző táplálékkiegészítőkkel felgyorsítható az anyagcsere, a zsírégetés, ami szintén befolyásoló tényező. Viszont akármilyen feltételeket is veszünk alapul, a végeredmény ugyanaz lesz: az étkezés van a legnagyobb befolyással a testsúlyunkra.Sokan ezt a tényt negatívan élik meg, mivel szeretnek jókat enni, a napi rohanásban legtöbbször valamilyen gyorsételt, vagy pékárut tudnak elfogyasztani vagy egyszerűen csak a diétás ételek ízét egyformának, sablonosnak érzik, nem hiszik, hogy változatosan is el lehet készíteni az egészséges ételeket, nem tartják finomnak őket. Amikor az életmódváltás mellett döntünk, a testünk sok megpróbáltatáson megy keresztül, hosszabb időre van szüksége ahhoz, hogy a megszokott nehéz ételekről „leszokjon”. Türelmesnek kell lennünk ez alatt az idő alatt, lesznek bizonyos elvonási tünetek egy ideig, viszont miután ezek elmúltak, sokkal könnyebben és magabiztosabban tudunk haladni a választott úton.

Ha diétába fogunk, a legjobb az, hogy rengeteg olyan alapanyag, ételtípus van, amely egészséges, és rengeteg módon készíthetők belőle ételek. Sok kedvencünknek is van egészséges verziója, csupán néhány alapanyagot kell lecserélnünk hozzá. Az interneten, könyvekben és az oldalunkon is többféle ínycsiklandó receptet lehet találni. Ha pedig az elkészítési időkkel van bárkinek gondja, ugyanúgy találhat rövidebb és hosszabb idő alatt elkészíthető ételeket, mint a hétköznapi ételeknél is.

Az étkezésre való odafigyelés mellett fontos az is, hogy a megfelelő vitaminokat, kiegészítőket juttassuk a szervezetünkbe. Mint már korábban is írtam, a megfelelő testi állapot is szükséges a fogyáshoz. A diéta összeállításánál így oda kell figyelni arra, hogy minél több természetes vitaminforrást tartalmazzon az étrend. Ha ez nem kivitelezhető, akkor étrendkiegészítőkkel pótolhatjuk a hiányt. A különböző vitaminokkal segíthetjük a szervezetünket, valamint a megfelelő táplálékkiegészítők pozitív hatással lehetnek fogyásunkra.

 

 


Ismerje meg diétás programjainkat

Medfood

Testsúlycsökkentő Orvosi Diéta

Testsúlycsökkentő Orvosi Diétánkat Önnek ajánljuk, ha túlsúlya következtében kényelmetlenül érzi magát, esetleg emiatt egészségügyi problémákkal küzd, vagy egyszerűen szeretne lefogyni, egészségesebb életet élni. A program alapja a folyamatos orvosi kontroll, mellyel már rövid idő alatt is maximális biztonságban érhet el látványos eredményt.

A fogyással párhuzamosan végigkísérjük Önt egy teljes életmódváltáson, így segítünk abban is, hogy az eredmény valóban tartós legyen. Prémium minőségű, ételeink között biztosan megtalálja majd a legjobban tetsző ízvilágot. Igazán változatos, személyre szabott étrendjével a diéta sem lesz unalmas.

Medfood

Műtét Előtti Orvosi Diéta

Műtét Előtti Orvosi Diétánkat kifejezetten Önnek dolgoztuk ki ha tervezett műtét előtt áll, de jelenlegi testsúlya akadályozza a beavatkozást, vagy megnehezíti a beavatkozást követő gyógyulási folyamatot. Segítségünkkel biztonságosan, további egészségkárosodás nélkül, megerősített immunrendszerrel érheti el a szükséges testsúlyt a kitűzött műtét időpontjára.

Medfood

Májregeneráló Orvosi Diéta

A MedFood Májregeneráló Orvosi Diéta programjának alkalmazásával egy egészségesebb életmódra tér át, így májának elzsírosodottsága – ultrahangos és vérvételi vizsgálatokkal ellenőrzötten - mérhetően csökkeni fog, miközben testsúlya és testösszetétele is kedvezően változik a program során.

Azért, hogy biztosan és biztonságosan elérje a kitűzött májgyógyulást, a személyre szabott program teljes időtartama alatt orvosi támogatást és folyamatos kontrollt nyújtunk. A májregeneráló étkezéshez a Prodimed tasakos ételeit használjuk, melyek változatos ízvilágainak köszönhetően a program nem lesz monoton és unalmas.

Blog

Gyomorszűkítés: A gyomorszűkítő műtétek és a gyomorszűkítés ára

Gyomorszűkítés: A gyomorszűkítő műtétek és a gyomorszűkítés ára

A túlsúly csökkentésének jelenleg két hatékony módja létezik, vagy egy pontosan megtervezett és végig vitt diéta, vagy sebész segítségével egy a gondosan megválasztott súlycsökkentő műtét. A diéta kapcsán előre meghatározzuk a naponta fogyasztható ételeket, azok mennyiségét. A műtéti megoldás vagy a gyomor térfogatát csökkenti, csökkentve ezáltal az elfogyasztható étel mennyiségét, vagy – az előbbiek mellett még - csökkenti a tápanyagok felszívódását a bélből.  

Hogyan fogyjak le? Az egészség és sikeres diéta..

Hogyan fogyjak le? Az egészség és sikeres diéta..

Rengeteg pénz van a fogyni vágyókban. Egy nap alatt az USA-ban 210 millió dollárt költenek el a különféle súlycsökkentő programokra. A worldometer adatai szerint, az egymilliárdhoz közelít az elhízottak száma a világban, a túlsúlyosok, pedig közel kétmilliárdan vannak jelenleg. Nagyon erős az iparágban a marketing - a termékek nagy része ablakon kidobott pénz.

Kövér emberek, nők és férfiak...

Kövér emberek, nők és férfiak...

Pár éve még szokatlan volt a 11o kg feletti páciens… mára az üzemorvosi vizsgálatkor a kamionsofőrök közül szinte minden 2-3-dik már átlagosan 130 kg feletti túlsúlyos ember. Teletömött bevásárlókocsik, növekvő étel adagok, illatok és bőség minden bevásárló központban. Ma már sajnos látható, hogy a lakosság 60%-a túlsúlyos, az utcán járva mindenfele elhízott emberek, kövér/túlsúlyos gyerekek.