ALMÁS MORZSA 3 FÁZIS
Fotó: ALMÁS MORZSA 3 FÁZIS
Hozzávalók:
✓ 1 db alma
✓ ¼ vanília
✓ 1 teáskanál fahéj
✓ 30 g teljes kiőrlésű zabliszt
✓ folyékony édesítőszer
✓ 1 evőkanál olívaolaj
Elkészítés:
✓ A sütőt 180°C-ra előmelegítjük.
✓ A vanília belső részét kikaparjuk, összekeverjük az almával és a fahéj felével.
✓ Hozzákeverjük az olajat egy serpenyőben és felmelegítjük.
✓ Hozzáadjuk a maradék fahéjat, egy kis édesítőszert, fél evőkanál vizet és összekeverjük.
✓ Ráöntjük a zablisztre, és morzsás állagúra gyúrjuk. Kevés vizet hozzáadunk, ha szükséges.
✓ Egy sütőedényt kikenünk olívaolajjal. Szétterítjük benne az almakeveréket, majd a morzsát. 20 perc alatt sütőben készre sütjük.