Az idők változnak / Tempora mutantur et nos mutamur in illis

Fotó: Az idők változnak / Tempora mutantur et nos mutamur in illis

Az idők változnak / Tempora mutantur et nos mutamur in illis

Az idők változnak / Tempora mutantur et nos mutamur in illis

Fotó: Az idők változnak / Tempora mutantur et nos mutamur in illis

Az idők változnak, és mi változunk vele.
2019… egy másik világ, ha az informatikus pácienseimet kérdezem arról, hogy szerintük évről - évre hány százalékkal élünk gyorsabban, akkor rövid gondolkodás után azt válaszolják, hogy évente 3-5 %-al (a folyamatos program fejlesztések miatt) - de 1990-hez képest, minimum 300-szor élünk gyorsabban. A fő gond – mondják- az online-élet, a 0-24- készenlét. Folyamatos éberség, nincs pihenés, nyugi, kikapcsolás, főleg agyban…éjfél előtti alvás…felejtse el Doktor Úr! 

Eszembe jut az egyik reggeli rádióműsorban hallott részlet. Érdekesség gyanánt, bejátszották a hajdani televízió kedd délutáni műsorkezdését, műsorismertetését (hétfőn nem volt adás!). A fiatal bemondók pár percig hallgatták régi, nyugodt beszédet, majd egyikük megpróbált olyan lassan beszélni, ahogy kollegája pár évtizeddel ezelőtt tette ezt a kamera előtt… többszöri próbálkozás ellenére sem volt képes lelassítani. Hirtelen bevillant, hogy néha már én sem értem pácienseim gyors beszédét, hadarását….
Vitathatatlanul gyorsulunk, világszerte díjazzuk a gyorsat, a még gyorsabbat, a hamarabb reagálót, és ami idén elég volt, az jövőre, az új növekedéshez, a kiindulási alapként fog szolgálni. 
Társadalom versus élettan, kór-élettan…
Ha ezt a makrokozmoszban tapasztalt növekedést, gyorsulást a mikrokozmosz, vagyis a test szintjére fordítom, akkor máris ott az analógia: gyulladás. Tumor, calor, rubor, functio laesa – a gyulladás jól ismert, több ezeréves ismérvei, amelyek között már ott van a növekedés.
Ha állandósul a külső megbetegítő hatás, akkor létrejön a krónikus gyulladás – vagyis, a szövetszaporulat már nem tűnik el magától, az öngyógyító mechanizmusok már károsodnak. 
Amennyiben továbbra is káros hatás éri a testet, akkor elindul jóindulatú sejtburjánzás - növekedésnek indul ez a sejtszaporulat. Még tiszteletben tartja a szervhatárokat, nem ad áttéteket. 
A megbetegedés következő fokozata a helyben történő rosszindulatú átalakulás, vagyis a korábbi szövetszaporulat mélyén, már megjelennek a későbbi invazív sejtek. Ezek már nem tisztelik majd a szervhatárokat, de még helyben vannak… és végül jön a rémisztő következő fázis: az áttéteket képző daganatos terjeszkedés – aminek tudjuk a végét…
Munka versus gyógyítás: milyen furcsa éppen az ellenkezőjét akarjuk a mikrokozmoszunkban – mint amit a makroban, az előbbiben kétségbeesetten le szeretnénk állítani egy növekedést, az utóbbiban pedig, szintén kétségbeesetten gyorsítani szeretnénk egy növekedést…. 
Ez egy változó világ, tele sok csodával, örömmel...és valószínűleg tele változó szabályokkal! Induljunk ezen szabályok nyomában, kutassuk fel a rejtélyeket, fejtsük meg titkot!


Ismerje meg diétás programjainkat

Medfood

Testsúlycsökkentő Orvosi Diéta

Testsúlycsökkentő Orvosi Diétánkat Önnek ajánljuk, ha túlsúlya következtében kényelmetlenül érzi magát, esetleg emiatt egészségügyi problémákkal küzd, vagy egyszerűen szeretne lefogyni, egészségesebb életet élni. A program alapja a folyamatos orvosi kontroll, mellyel már rövid idő alatt is maximális biztonságban érhet el látványos eredményt.

A fogyással párhuzamosan végigkísérjük Önt egy teljes életmódváltáson, így segítünk abban is, hogy az eredmény valóban tartós legyen. Prémium minőségű, ételeink között biztosan megtalálja majd a legjobban tetsző ízvilágot. Igazán változatos, személyre szabott étrendjével a diéta sem lesz unalmas.

Medfood

Műtét Előtti Orvosi Diéta

Műtét Előtti Orvosi Diétánkat kifejezetten Önnek dolgoztuk ki ha tervezett műtét előtt áll, de jelenlegi testsúlya akadályozza a beavatkozást, vagy megnehezíti a beavatkozást követő gyógyulási folyamatot. Segítségünkkel biztonságosan, további egészségkárosodás nélkül, megerősített immunrendszerrel érheti el a szükséges testsúlyt a kitűzött műtét időpontjára.

Medfood

Májregeneráló Orvosi Diéta

A MedFood Májregeneráló Orvosi Diéta programjának alkalmazásával egy egészségesebb életmódra tér át, így májának elzsírosodottsága – ultrahangos és vérvételi vizsgálatokkal ellenőrzötten - mérhetően csökkeni fog, miközben testsúlya és testösszetétele is kedvezően változik a program során.

Azért, hogy biztosan és biztonságosan elérje a kitűzött májgyógyulást, a személyre szabott program teljes időtartama alatt orvosi támogatást és folyamatos kontrollt nyújtunk. A májregeneráló étkezéshez a Prodimed tasakos ételeit használjuk, melyek változatos ízvilágainak köszönhetően a program nem lesz monoton és unalmas.

Blog

Gyomorszűkítés: A gyomorszűkítő műtétek és a gyomorszűkítés ára

Gyomorszűkítés: A gyomorszűkítő műtétek és a gyomorszűkítés ára

A túlsúly csökkentésének jelenleg két hatékony módja létezik, vagy egy pontosan megtervezett és végig vitt diéta, vagy sebész segítségével egy a gondosan megválasztott súlycsökkentő műtét. A diéta kapcsán előre meghatározzuk a naponta fogyasztható ételeket, azok mennyiségét. A műtéti megoldás vagy a gyomor térfogatát csökkenti, csökkentve ezáltal az elfogyasztható étel mennyiségét, vagy – az előbbiek mellett még - csökkenti a tápanyagok felszívódását a bélből.  

Hogyan fogyjak le? Az egészség és sikeres diéta..

Hogyan fogyjak le? Az egészség és sikeres diéta..

Rengeteg pénz van a fogyni vágyókban. Egy nap alatt az USA-ban 210 millió dollárt költenek el a különféle súlycsökkentő programokra. A worldometer adatai szerint, az egymilliárdhoz közelít az elhízottak száma a világban, a túlsúlyosok, pedig közel kétmilliárdan vannak jelenleg. Nagyon erős az iparágban a marketing - a termékek nagy része ablakon kidobott pénz.

Kövér emberek, nők és férfiak...

Kövér emberek, nők és férfiak...

Pár éve még szokatlan volt a 11o kg feletti páciens… mára az üzemorvosi vizsgálatkor a kamionsofőrök közül szinte minden 2-3-dik már átlagosan 130 kg feletti túlsúlyos ember. Teletömött bevásárlókocsik, növekvő étel adagok, illatok és bőség minden bevásárló központban. Ma már sajnos látható, hogy a lakosság 60%-a túlsúlyos, az utcán járva mindenfele elhízott emberek, kövér/túlsúlyos gyerekek.