Dr. Medgyesi - Az én történetem

Fotó: Dr. Medgyesi - Az én történetem

Dr. Medgyesi - Az én történetem

Dr. Medgyesi - Az én történetem

Fotó: Dr. Medgyesi - Az én történetem

Szeretném, ha egy kicsit megismernék az én történetemet…, a nehézségeimet és sikeremet, bízva abban, hogy erőt merítenek belőle, láthatják, hogy nincsenek egyedül, a fogyókúra, az elhatározás, a fent-lent érzéssel való megküzdés senkinek nem megy könnyen. Az évek, a küzdelmek megpróbáltak, én is 115 kg-ról indultam, ma 91 kg vagyok.

Ahogy az elmúlt években sok páciensem, én is átmentem megpróbáltatásokon, de minden nap ha sikerült felállnom, erőt kaptam, tovább mentem az átalakulásban, tettem egy lépést az EGÉSZSÉG felé. Közben egyre több energiám lett, javult a krónikus epegyulladásom, normalizálódott a magasvérnyomásom, egyre több kedvem lett élni!

 

Előzmények…

Hosszú út vezetett idáig. Annak idején már minden kerek volt: szép feleség, 5 gyerek, rózsadombi praxis, csak végig kell élni egy tisztességes, háziorvosi életet…

Nem így történt: 2008 márciusában feleségem, 40 évesen, pár hónapnyi krónikus betegség után meghalt. Itt maradtam 5 gyerekkel, a legkisebb másfél éves volt. Ahogy reggelente néztem a gyermekeimet úton az óvoda, bölcsőde felé, megfogalmazódott bennem, hogy nekem élnem KELL, mert ha én is meghalok, akkor immár teljesen árván magukra maradnak a világban. Be akartam tehát magam biztosítani a krónikus betegségek ellen, hogy ne kapjak idő előtt infarktust, rákot, demenciát vagy autoimmun betegséget, és persze az sem baj, ha az indukált depresszióm az özvegység miatt kap egy jelentős anyagcsere támogatást – hiszen jól jön egy életkedv hétfő reggel, iskolába indulás előtt, vagy évek múltán, ha társkeresésre adja az ember a fejét!

Éreztem, hogy a következő évek nem a pihenésről és a semmittevésről fognak szólni!... Tudtam, hogy ez az egész csak akkor sikerülhet, ha a feladatok mellett örömöt is találok majd az életemben. Tehát tükörbe néztem… és szembe találkoztam az elhanyagolt és elhízott önmagammal. Kétségbeestem, így menni ki újra a húspiacra? Ez, amit a tükörben látok minden csak nem vonzó egy másvalaki számára.

Nincsenek véletlenek, az élet elém sodorta a tasakos diétát…

Emlékszem az első vérnyomás mérésre a testsúlycsökkentő program kezdetekor: 160/110 hgmm ! (gyógyszer nélkül), pulzus 95/perc, máig bennem van az a félelem, ahogy az első vérvételkor odanyújtom a karom, mert közben arra gondoltam, hogy jaj csak ki ne derüljön, hogy 49 évesen, máris cukorbeteg vagyok, mert akkor kísértetiesen közel kerülök ahhoz, ami anno édesapámmal történt korábban: túlsúly, cukorbetegség, magasvérnyomás – ő még dohányzott, napi 1-2 sört ivott – és 60 évesen, 2 szívinfarktussal, hagyott itt minket, pedig de jó lett volna, ha marad még egy kicsit!!

Teltek a hetek, megmozdult a mérleg, naponta csökkent a súlyom…hihetetlen, de vártam a következő vérvételt: lássuk mi változott? Döbbenetesen javult a májfunkcióm, a húgysav normalizálódott, a vérnyomás 120/80 hgmm, a pulzus 65/min lett. Voltak persze nehéz pillanatok, amikor a mérleg nem kevesebbet, hanem többet mutatott, mint tegnap vagy tegnapelőtt. Az első időben ilyenkor kétségbeestem: reménytelen minden erőfeszítés, mennyi pénz, mennyi energia…, azután jön néhány jóízű nagy falat úgy, mint régen…, és minden eddigi erőfeszítés hirtelen semmivé válik, mert maguktól jönnek vissza a kilók! Sokszor kitűztem egy elérendő számot a hétvégére, de ha szombat reggel, csupaszon nem mutatott annyit a mérleg, mint amennyit korábban elterveztem, akkor elfogott a letargia, az értéktelenség, hiábavalóság érzete. Sokszor napokra volt szükségem, hogy újra neki gyürkőzzem a gyűlölt, életemet megnyomorító testsúlycsökkentésnek. Ebben a küzdelemben lassan kezdtem elfogadni magam, a derekam körül lévő mentőövet, a nadrágból kidudorodó hasat, hogy ezek a zsírszövetek is hozzám tartoznak, bár én nem akarom őket, de velem vannak a nap 24 órájában.

Mivel nem voltam képes megszabadulni tőlük, kénytelen voltam alázatosan megérteni, elfogadni, hogy miért vagyok túlsúlyos, mit cipelek a lelkemben, ami kivetül a testemre? Kezdtem megfigyelni, hogy mikor leszek éhes? Lassan kibontakozott előttem egy logikus, érthető rendszer, a lelkem rendszere. A hirtelen rám törő érzelmi-éhségem egyre nyilvánvalóbban összefüggött a stresszel, a fáradtsággal, a céltalansággal, adott esetben az unalommal. Vagyis nem maradt más hátra, mint a stressz, fáradtság, céltalanság és unalom felismerése, megoldása. Mindez nem egy-két nap volt…

Mára már a tasakos diétának, az orvosi és lelki támogatásnak köszönhetően a boldogság is megtalált, többek között újra nősültem…

 

MedFood – ízek, ételek, örömök...

2015 -ben azért hoztuk létre vállalkozásunkat feleségemmel Rékával és jóbarátommal, Gyöngyvérrel mert együtt álmodtunk. Álmodtunk valamit, ami segít, támogat, felkészít, utat mutat – azoknak, akik a lelki terheik mellett fizikai tehertől, túlsúlytól is szenvednek. Annak ellenére, hogy tudják, amit esznek, isznak az megbetegíti őket, de szükségük van az ételek, italok nyújtotta pillanatnyi örömökre, mert azok nélkül nem tudnak létezni abban a miliőben, ahol élnek. Segítsünk azoknak, akik hisznek abban, hogy van értelme megpróbálni, újra neki menni a diétának, kitűzni a célt, hogy új embert, egészséget lehet és érdemes létrehozni! A Programunk egyszerű, egyértelmű és 1-2 órai orvosi felkészítéssel, vizsgálattal biztonsággal elindítható. A fogyás immár tervezhetővé válik! A továbbiakban a folyamatos orvosi támogatással megtörténik az, ami eddig nem sikerült: fogyni és megtartani az elért eredményt az adott élethelyzetben, a korábbi sikertelenségek ellenére! Ezután már csak választani kell a boldogságot, át kell ölelni az életet, míg csak meg nem halunk...

ÉN megtaláltam, választottam, egyre közelebb kerültem a kitűzött célhoz: az életmóddal, az étkezéssel megelőzni a krónikus betegségek idő előtti megjelenését, vagyis felnevelni és gyönyörködni gyermekeimben, és élvezni az életet új feleségemmel Rékával még hosszú, hosszú éveken át!

Több mint ezer történet az elmúlt közel 10 évben…, megannyi élmény, hogy miért is vagyunk túlsúlyosak, miért eszünk annyit, pont olyat és éppen akkor, amikor nem kéne…?

Emlékszem a sok történet közül például

- a 80 éves kis vékonycsontú anyukára, amikor elém állt és azt mondta: „köszönöm, hogy megmentette a fiamat...”, aki 175 kg-ról -súlyos szívelégtelenségből fogyott le 50 kg-ot, és tért vissza a normál életbe.

- a pilótaoktató, aki cukorbetegségben és szívritmus zavarban szenvedett, amikor találkoztunk. 2 hónapunk volt az éves repülőorvosi vizsgálatig, lefogyott 18 kg-ot, cukorbetegsége és ritmuszavara meggyógyult - a szakorvosok igazolása alapján - oktathatott tovább…

Nehézségek, küzdelmek is adódtak bőven: „Doktor úr, betartom, amit előírt, mégsem fogyok egy dekát sem” – hangzott el gyakran ez a mondat. Sokszor együtt szenvedtem a pácienseimmel, amikor elfogyott a lelki erejük, nem voltak képesek tovább változni az egészség, a boldogság felé. Az általam vezetett orvosi diéta/életforma váltás kapcsán a máj-epekeringés és lélekfejlődés csodálatosan logikus rendszere bontakozott ki az évek alatt. Megtapasztaltam, hogy képes vagyok a mélyben levő pácienseimnek erőt adni, bátorítani, hogy menjenek tovább a boldogabb egészség felé - ha nem adják fel - akkor előbb-utóbb ez sikerül. A boldogságért megéri szenvedni!

Ilyenkor nagyon-nagyon jó orvosnak lenni!

 


Aktuális ajánlataink

https://webshop.medfood.hu/kategoria-termekek

KUPONKÓD: NYÁR2024

Megnézem a termékeket

KUPONKÓD: NYÁR2024

2024.05.3 éjfélig

TOVÁBB »

TOVÁBB »

Medfood

Jelentkezzen a 20 perces ingyenes konzultációra és töltse le az első vásárlásánál felhasználható 5% kupont!

{{fooldal_webinar_ads_szoveg}}

Ismerje meg diétás programjainkat

Medfood

Testsúlycsökkentő Orvosi Diéta

Testsúlycsökkentő Orvosi Diétánkat Önnek ajánljuk, ha túlsúlya következtében kényelmetlenül érzi magát, esetleg emiatt egészségügyi problémákkal küzd, vagy egyszerűen szeretne lefogyni, egészségesebb életet élni. A program alapja a folyamatos orvosi kontroll, mellyel már rövid idő alatt is maximális biztonságban érhet el látványos eredményt.

A fogyással párhuzamosan végigkísérjük Önt egy teljes életmódváltáson, így segítünk abban is, hogy az eredmény valóban tartós legyen. Prémium minőségű, ételeink között biztosan megtalálja majd a legjobban tetsző ízvilágot. Igazán változatos, személyre szabott étrendjével a diéta sem lesz unalmas.

Medfood

Műtét Előtti Orvosi Diéta

Műtét Előtti Orvosi Diétánkat kifejezetten Önnek dolgoztuk ki ha tervezett műtét előtt áll, de jelenlegi testsúlya akadályozza a beavatkozást, vagy megnehezíti a beavatkozást követő gyógyulási folyamatot. Segítségünkkel biztonságosan, további egészségkárosodás nélkül, megerősített immunrendszerrel érheti el a szükséges testsúlyt a kitűzött műtét időpontjára.

Medfood

Májregeneráló Orvosi Diéta

A MedFood Májregeneráló Orvosi Diéta programjának alkalmazásával egy egészségesebb életmódra tér át, így májának elzsírosodottsága – ultrahangos és vérvételi vizsgálatokkal ellenőrzötten - mérhetően csökkeni fog, miközben testsúlya és testösszetétele is kedvezően változik a program során.

Azért, hogy biztosan és biztonságosan elérje a kitűzött májgyógyulást, a személyre szabott program teljes időtartama alatt orvosi támogatást és folyamatos kontrollt nyújtunk. A májregeneráló étkezéshez a Prodimed tasakos ételeit használjuk, melyek változatos ízvilágainak köszönhetően a program nem lesz monoton és unalmas.

Blog

Stressz csökkentés diétával

Stressz csökkentés diétával

Étkezéssel mondj nem-et a stressznek! Figyeljük meg, hogy amikor stresszesek vagyunk, valószínűleg a kényelmes és gyors ételekhez fordulunk..., „gyorsan bekapok egy hamburgert vagy egy pogácsát”, megállok a gyors kifőzdénél és megeszem egy nagy adag ételt körettel, vagy egy kakaós csigát a büfében. Valljuk be – mindannyiunkban előfordult már, hogy némi vigaszt találtunk egy-egy ízletes étkezésben vagy egy pohár bor mellett, amikor stresszesek vagy idegesek voltunk. Ez azonban tartósan nem jó megoldás.

Diétás karácsonyi asztal...

Diétás karácsonyi asztal...

Karácsony alkalmával a diéta szó igen viccesen hangzik…, megszoktuk, hogy az ünnepek alatt folyamatosan tele van minden asztal finomabbnál finomabb ételekkel és ráadásul - lássuk be -, hogy nem is éppen könnyű és diétás ételekkel. A diéta ilyenkor senkinek sem egyszerű.Kezdődik a Szent-estével, folytatódik a családi látogatásokkal a baráti összejövetelekkel, ahol mindenki kitesz magárért így az ebédek, vacsorák alkalmával nehéz erősnek maradni például a sütihegyekkel szemben… Hogyan lehet így diétázni? - merül fel a kérdés jogosan.

 

A gyomorszűkítő műtétek és a gyomorszűkítés ára

A gyomorszűkítő műtétek és a gyomorszűkítés ára

A túlsúly csökkentésének jelenleg két hatékony módja létezik, vagy egy pontosan megtervezett és végig vitt diéta, vagy sebész segítségével egy a gondosan megválasztott súlycsökkentő műtét. A diéta kapcsán előre meghatározzuk a naponta fogyasztható ételeket, azok mennyiségét. A műtéti megoldás vagy a gyomor térfogatát csökkenti, csökkentve ezáltal az elfogyasztható étel mennyiségét, vagy – az előbbiek mellett még - csökkenti a tápanyagok felszívódását a bélből.