Egy háziorvos szemével: Definiálni az alapokat...

Fotó: Egy háziorvos szemével: Definiálni az alapokat...

Egy háziorvos szemével: Definiálni az alapokat...

Egy háziorvos szemével: Definiálni az alapokat...

Fotó: Egy háziorvos szemével: Definiálni az alapokat...

Naponkénti háziorvosi rendelés, vagyis 4 óra a rendelőben, ezalatt 30-50 orvos - páciens találkozás… problémák, fájdalmak, kérdések, gondok, kétségek, aggódások…
Folyamatosan az motoszkál a fejemben, hogy ténylegesen segítek ekkor, vagy valami olyan ellen küzdök, protokollokat követve, gyógyulási százalékot számolva, amit betegségnek nevezünk, de nem ismerem pontosan miért van és miért olyan amilyen?
Hogy is indultam annak idején?

Az emberek bizalma.., a segíteni és az érteni akarás vitt az orvoskarra. Felvettek és hirtelen annyi mindent megtanultunk már az első években, csakúgy ránk szakadt: biokémia, anatómia, élettan, biofizika, biológia…, több ezer oldal. Tanultunk, magoltunk azzal a hittel, hogy cserébe, a végén majd összeáll a kép, értjük majd a dolgokat … De valami a nagy rohanásban, a medikusi tanulmányok legelején kimaradt: DEFINIÁLNI AZ ALAPOKAT.

Mi az életünk? Miért vagyunk itt a földön? Mi a test szerepe az életünkben, mi az egészség, mikor beszélhetünk jó életről, boldog életről, mi a betegség értelme, logikája, rendje és mi a halál szerepe, jelentősége, és mi van a halál után, mikor és meddig tart gyógyítói szerepünk, mi a páciens felelőssége? PEDIG DEFINIÁLNI SZÜKSÉGES!

„Sokan úgy élnek, mintha sosem halnának meg…ezért aztán majd úgy halnak meg egyszer, hogy sosem éltek!” (középkori mondás)

Tényleg mi is a test? Azonos vagyok a testemmel? Vagy lélek vagyok csupán? Vagy mindkettő? Van egy ciklusa: megjelenik, megszületik, fiatal, felnőtt, ragyog, öregszik, végül – és eltűnik, lebomlik. Mint egy nap, vagy virág, állat, ünnep, esemény.

Íme az ösvény: megtalálni, felfedezni és kapcsolatba kerülni a testemmel: ha megismerem, nem lesznek nem várt reakciói, várni valami félelmetes kórra, hanem társam lesz, akivel: „boldogan élek, amíg meg nem halok”!

 


Aktuális ajánlataink

Medfood

Vásároljon 3 darab csokis vagy vaníliás tejitalt és mi 1 darabot ajándékba küldünk Önnek!

{{fooldal_webinar_ads_szoveg}}

Ismerje meg diétás programjainkat

Medfood

Testsúlycsökkentő Orvosi Diéta

Testsúlycsökkentő Orvosi Diétánkat Önnek ajánljuk, ha túlsúlya következtében kényelmetlenül érzi magát, esetleg emiatt egészségügyi problémákkal küzd, vagy egyszerűen szeretne lefogyni, egészségesebb életet élni. A program alapja a folyamatos orvosi kontroll, mellyel már rövid idő alatt is maximális biztonságban érhet el látványos eredményt.

A fogyással párhuzamosan végigkísérjük Önt egy teljes életmódváltáson, így segítünk abban is, hogy az eredmény valóban tartós legyen. Prémium minőségű, ételeink között biztosan megtalálja majd a legjobban tetsző ízvilágot. Igazán változatos, személyre szabott étrendjével a diéta sem lesz unalmas.

Medfood

Műtét Előtti Orvosi Diéta

Műtét Előtti Orvosi Diétánkat kifejezetten Önnek dolgoztuk ki ha tervezett műtét előtt áll, de jelenlegi testsúlya akadályozza a beavatkozást, vagy megnehezíti a beavatkozást követő gyógyulási folyamatot. Segítségünkkel biztonságosan, további egészségkárosodás nélkül, megerősített immunrendszerrel érheti el a szükséges testsúlyt a kitűzött műtét időpontjára.

Medfood

Májregeneráló Orvosi Diéta

A MedFood Májregeneráló Orvosi Diéta programjának alkalmazásával egy egészségesebb életmódra tér át, így májának elzsírosodottsága – ultrahangos és vérvételi vizsgálatokkal ellenőrzötten - mérhetően csökkeni fog, miközben testsúlya és testösszetétele is kedvezően változik a program során.

Azért, hogy biztosan és biztonságosan elérje a kitűzött májgyógyulást, a személyre szabott program teljes időtartama alatt orvosi támogatást és folyamatos kontrollt nyújtunk. A májregeneráló étkezéshez a Prodimed tasakos ételeit használjuk, melyek változatos ízvilágainak köszönhetően a program nem lesz monoton és unalmas.

Blog

Stressz csökkentés diétával

Stressz csökkentés diétával

Étkezéssel mondj nem-et a stressznek! Figyeljük meg, hogy amikor stresszesek vagyunk, valószínűleg a kényelmes és gyors ételekhez fordulunk..., „gyorsan bekapok egy hamburgert vagy egy pogácsát”, megállok a gyors kifőzdénél és megeszem egy nagy adag ételt körettel, vagy egy kakaós csigát a büfében. Valljuk be – mindannyiunkban előfordult már, hogy némi vigaszt találtunk egy-egy ízletes étkezésben vagy egy pohár bor mellett, amikor stresszesek vagy idegesek voltunk. Ez azonban tartósan nem jó megoldás.

Diétás karácsonyi asztal...

Diétás karácsonyi asztal...

Karácsony alkalmával a diéta szó igen viccesen hangzik…, megszoktuk, hogy az ünnepek alatt folyamatosan tele van minden asztal finomabbnál finomabb ételekkel és ráadásul - lássuk be -, hogy nem is éppen könnyű és diétás ételekkel. A diéta ilyenkor senkinek sem egyszerű.Kezdődik a Szent-estével, folytatódik a családi látogatásokkal a baráti összejövetelekkel, ahol mindenki kitesz magárért így az ebédek, vacsorák alkalmával nehéz erősnek maradni például a sütihegyekkel szemben… Hogyan lehet így diétázni? - merül fel a kérdés jogosan.

 

A gyomorszűkítő műtétek és a gyomorszűkítés ára

A gyomorszűkítő műtétek és a gyomorszűkítés ára

A túlsúly csökkentésének jelenleg két hatékony módja létezik, vagy egy pontosan megtervezett és végig vitt diéta, vagy sebész segítségével egy a gondosan megválasztott súlycsökkentő műtét. A diéta kapcsán előre meghatározzuk a naponta fogyasztható ételeket, azok mennyiségét. A műtéti megoldás vagy a gyomor térfogatát csökkenti, csökkentve ezáltal az elfogyasztható étel mennyiségét, vagy – az előbbiek mellett még - csökkenti a tápanyagok felszívódását a bélből.