„ezerszer próbáltam már, de a vége mindig az lett, hogy …”

Fotó: „ezerszer próbáltam már, de a vége mindig az lett, hogy …”

„ezerszer próbáltam már, de a vége mindig az lett, hogy …”

 „ezerszer próbáltam már, de a vége mindig az lett, hogy …”

Fotó: „ezerszer próbáltam már, de a vége mindig az lett, hogy …”

...állandóan fogyókúrázok, megy egy ideig, szenvedve leadok pár kilót, aztán ráunok az aktuális ételekre, italokra, azért ezek mégsem normális ételek! Csak nem lehet ezeket enni állandóan! Utána pedig törvényszerűen jön a visszahízás, gyakran még több is visszajön súlyban. Így megy ez évről évre az eredmény pedig, amit most lát: egyre növekvő túlsúly. Reménytelennek látszik, hogy valaha is sikerülhet nekem. Megszabadulni ettől a túlsúlytól, ami már olyan régen keseríti meg az életem.” 

…számtalanszor hangzott el a rendelőmben a fenti vagy ehhez hasonló fejtegetés, az első találkozás alkalmával orvos és új páciense között.

Amikor több mint 20 éve megkezdtem háziorvosi munkámat, talán az egyik legelső szakmai vágyam volt, hogy képes legyek segíteni a túlsúlyosakon úgy, mint pl. a magasvérnyomásban szenvedőkön.

TÚLSÚLYOSBÓL EGÉSZSÉGESSÉ VÁLNI, TÖBB LÉPCSŐS FOLYAMAT.

Először - meg kell tapasztalni, hogy MINDENKI ESETÉBEN lehetséges a fogyásPersze az orvosi előírásokat pontosan be kell tartani, de ennek számos előnye lesz! 

Másodszor - meg kell ismernünk, hogy a mindennapjainkban kedvenc ételeinkre mikor van igazán nagy szükségünk!

A folyamatról pár gondolat.

  • A megkezdett diéta 2-4 napja között a szervezet új anyagcsere működésbe kezd, bekapcsol az eddig nem, vagy alig működő zsíranyagcsere…. és csoda kezdődik a páciens életében: több energiája lesz, mint az elmúlt időszakban bármikor! Számára is érthetetlen, de nem kívánja majd az édességet, megkezdődik egy új akaraterő megismerése, felépítése. Mélyül az alvás minősége, pihentebben ébred reggelente, a cselekvési kedve, hangulata látványosan emelkedni kezd, csökken a szervezet kóros víztartalma, könnyebbé válnak a mindennapok.
  • Az orvosi testsúlycsökkentő program kezdeti fázisában csak tasakos kiszerelésű ételek és pontosan meghatározott zöldségek fogyaszthatók. Mivel a program a szervezet biokémiai működésein alapul, így a fogyás, - mint egy aktivált biokémiai folyamat - beindul, amely örömmel és megelégedéssel tölti az eddig eredménytelenül próbálkozót és örül a napról napra tapasztalható súlycsökkenésének.
  • Egy idő után azonban a kezdeti lelkesedés fogyatkozik, a mindennapok terhei, megpróbáltatásai között. A pár hete még ünnepelt súlycsökkenés megszokottá válik. Ekkor világos támogatásra, szakmai segítésre van szükség. Talán éppen úgy, ahogy a sportolónak is szüksége van edzőre, a napi edzések megtervezéséhez, végrehajtásához, élethelyzethez igazításához. Nem véletlen, hogy a jelentősebb sport teljesítmények elképzelhetetlenek megfelelően képzett, komoly emberi tulajdonságokkal bíró edzők nélkül. A sportban a győzelem a tét. A MedFood Testsúlycsökkentő programban a hosszú, boldog, kiteljesedett élet. Az egyik páciensem mondta: „Jót enni élvezetes, boldogan élni még élvezetesebb!”
  • Ezt a hosszútávú eredményes sikert, vagyis a maradandó, hosszútávú testsúlycsökkenést segítség nélkül csak igen kevesen képesek megvalósítani. Ez a munka, ez az önfejlesztés komoly erőfeszítést igényel: lesznek mélypontok, amikor összejönnek események, nehéz élethelyzetek, amikor nagyon nagy szükségünk van arra a finomságra, amit megszoktunk az előző évtizedekben, mint szorongás-csökkentő rituálét.
  • Gyakorló orvosként nagyszerű élmény újra és újra megtapasztalnom az egyes pácienseim esetében azt, amikor a korábban olyan hatalmasnak látszó probléma, mint az édesség, a csoki, egy korlátlanul elfogyasztott vacsora iránti vágy, egyszer csak zsugorodni kezd, míg végül irányíthatóvá válik a mindennapokban.Ez a tapasztalatom kérdőíves rendszerünkből jól követhető:
  • A program kezdetén 20-30 %-ban érzik úgy, hogy képesek irányítani egészségüket, pár év után visszamérve, a közös munka eredményeképpen ez a szám: 80 - 90 %-ra emelkedik, saját bevallásuk szerint.
  • A kulcs, hogy ne hízzuk vissza a leadott kilókat: a folyamatos, közös szakmai munka, rendszeres találkozások, testsúlymérés, has/nyak átmérő mérés, orvosi ellenőrzés és közös visszatekintés az elmúlt időszak nehézségeire, problémáira. Ezekben a találkozásokban, észrevétlenül hónapról hónapra, lépésről lépésre épül fel úgy új, étkezés tekintetében önálló döntéssel bíró személyiség, akinek életminősége és boldogsága nem mérhető korábbi életéhez.
  • Ahhoz, hogy biztosan és biztonságosan elérje a kívánt testsúlyt végig szakorvosi kontrollt és segítséget nyújtunk Önnek. Folyamatosan nyomon követjük a fogyása előrehaladását, egészségi állapotát és az étrend megváltoztatásával járó esetleges hangulatingadozásait. Személyes, vagy telefonos konzultációkon keresztül szükség szerint akár azonnal változtathatunk a program menetén, intenzitásán.

Aktuális ajánlataink

Medfood

Vásároljon 3 darab csokis vagy vaníliás tejitalt és mi 1 darabot ajándékba küldünk Önnek!

{{fooldal_webinar_ads_szoveg}}

Ismerje meg diétás programjainkat

Medfood

Testsúlycsökkentő Orvosi Diéta

Testsúlycsökkentő Orvosi Diétánkat Önnek ajánljuk, ha túlsúlya következtében kényelmetlenül érzi magát, esetleg emiatt egészségügyi problémákkal küzd, vagy egyszerűen szeretne lefogyni, egészségesebb életet élni. A program alapja a folyamatos orvosi kontroll, mellyel már rövid idő alatt is maximális biztonságban érhet el látványos eredményt.

A fogyással párhuzamosan végigkísérjük Önt egy teljes életmódváltáson, így segítünk abban is, hogy az eredmény valóban tartós legyen. Prémium minőségű, ételeink között biztosan megtalálja majd a legjobban tetsző ízvilágot. Igazán változatos, személyre szabott étrendjével a diéta sem lesz unalmas.

Medfood

Műtét Előtti Orvosi Diéta

Műtét Előtti Orvosi Diétánkat kifejezetten Önnek dolgoztuk ki ha tervezett műtét előtt áll, de jelenlegi testsúlya akadályozza a beavatkozást, vagy megnehezíti a beavatkozást követő gyógyulási folyamatot. Segítségünkkel biztonságosan, további egészségkárosodás nélkül, megerősített immunrendszerrel érheti el a szükséges testsúlyt a kitűzött műtét időpontjára.

Medfood

Májregeneráló Orvosi Diéta

A MedFood Májregeneráló Orvosi Diéta programjának alkalmazásával egy egészségesebb életmódra tér át, így májának elzsírosodottsága – ultrahangos és vérvételi vizsgálatokkal ellenőrzötten - mérhetően csökkeni fog, miközben testsúlya és testösszetétele is kedvezően változik a program során.

Azért, hogy biztosan és biztonságosan elérje a kitűzött májgyógyulást, a személyre szabott program teljes időtartama alatt orvosi támogatást és folyamatos kontrollt nyújtunk. A májregeneráló étkezéshez a Prodimed tasakos ételeit használjuk, melyek változatos ízvilágainak köszönhetően a program nem lesz monoton és unalmas.

Blog

Stressz csökkentés diétával

Stressz csökkentés diétával

Étkezéssel mondj nem-et a stressznek! Figyeljük meg, hogy amikor stresszesek vagyunk, valószínűleg a kényelmes és gyors ételekhez fordulunk..., „gyorsan bekapok egy hamburgert vagy egy pogácsát”, megállok a gyors kifőzdénél és megeszem egy nagy adag ételt körettel, vagy egy kakaós csigát a büfében. Valljuk be – mindannyiunkban előfordult már, hogy némi vigaszt találtunk egy-egy ízletes étkezésben vagy egy pohár bor mellett, amikor stresszesek vagy idegesek voltunk. Ez azonban tartósan nem jó megoldás.

Diétás karácsonyi asztal...

Diétás karácsonyi asztal...

Karácsony alkalmával a diéta szó igen viccesen hangzik…, megszoktuk, hogy az ünnepek alatt folyamatosan tele van minden asztal finomabbnál finomabb ételekkel és ráadásul - lássuk be -, hogy nem is éppen könnyű és diétás ételekkel. A diéta ilyenkor senkinek sem egyszerű.Kezdődik a Szent-estével, folytatódik a családi látogatásokkal a baráti összejövetelekkel, ahol mindenki kitesz magárért így az ebédek, vacsorák alkalmával nehéz erősnek maradni például a sütihegyekkel szemben… Hogyan lehet így diétázni? - merül fel a kérdés jogosan.

 

A gyomorszűkítő műtétek és a gyomorszűkítés ára

A gyomorszűkítő műtétek és a gyomorszűkítés ára

A túlsúly csökkentésének jelenleg két hatékony módja létezik, vagy egy pontosan megtervezett és végig vitt diéta, vagy sebész segítségével egy a gondosan megválasztott súlycsökkentő műtét. A diéta kapcsán előre meghatározzuk a naponta fogyasztható ételeket, azok mennyiségét. A műtéti megoldás vagy a gyomor térfogatát csökkenti, csökkentve ezáltal az elfogyasztható étel mennyiségét, vagy – az előbbiek mellett még - csökkenti a tápanyagok felszívódását a bélből.