FÉSŰKAGYLÓ BAZSALIKOMMAL 2 FÁZIS
Fotó: FÉSŰKAGYLÓ BAZSALIKOMMAL 2 FÁZIS
Hozzávalók:
✓ 8 db fésűkagyló (Szent Jakab-kagyló)
✓ 1 db cukkini ✓ 1 db paradicsom
✓ 1 db tv paprika
✓ ¼ citrom leve ✓ 4 evőkanál olívaolaj
✓ 1 marék bazsalikom levél
✓ 1 gerezd fokhagyma
✓ szezonális fűszernövények, bors és só
✓ 1 tasak PRODIMED krumplipüré vagy röszti
Elkészítés:
✓ A cukkinit, a paradicsomot és a tv paprikát apró kockákra daraboljuk.
✓ Hozzáadjuk a bazsalikom levelek 2/3-át apróra vágva, a fokhagymát és a 2 evőkanál olajat, és összekeverjük. Félretesszük.
✓ 1 evőkanál olajat melegítünk egy serpenyőben, beletesszük a zöldségeket és keverd 5 percig pároljuk. Ízesítjük fűszernövényekkel, borssal és sóval. Ezt is félretesszük.
✓ 1 evőkanál olajat melegítünk egy serpenyőben. Megsütjük benne a fésűkagylót 2 perc alatt, és meglocsoljuk a negyed citrom levével. Fűszerezzük borssal és sóval.
✓ Tálalás után a maradék bazsalikom levéllel díszítjük. Köretnek PRODIMED krumplipürét vagy rösztit készítünk hozzá.