HALLEVES BURGONYÁVAL 5 FÁZIS
Fotó: HALLEVES BURGONYÁVAL 5 FÁZIS
Hozzávalók:
✓ 400 g tőkehal filé
✓ 350 g burgonya
✓ 2 fej hagyma
✓ 3 evőkanál napraforgóolaj
✓ 1 csomag friss leveszöldség keverék
✓ 1,2 l halászlé alap
✓ 15 g petrezselyem
Elkészítés:
✓ Meghámozzuk a burgonyát, kockákra vágjuk. A hagymát megpucoljuk és apróra vágjuk.
✓ Az olajat egy serpenyőben megmelegítjük, a hagymát a leveszöldségekkel 3 percig pároljuk benne. Hozzáadjuk a burgonyát, és további 2 percig főzzük.
✓ Hozzáadjuk a hal kivételével a többi alapanyagot és felfőzzük kb. 15 perc alatt.
✓ Finomra vágjuk a petrezselymet.
✓ Beletesszük a halat is, és kb. 8 percig főzzük.
✓ Ízesítjük borssal és petrezselyemmel.