KARFIOL PIZZA 2 FÁZIS
Fotó: KARFIOL PIZZA 2 FÁZIS
Hozzávalók:
✓ 1 nagy fej karfiol
✓ 1 db tojás
✓ csipet só
✓ csipet pirospaprika
✓ rozmaring, kakukkfű, oregánó, bazsalikom (szárított)
✓ 1 db tv paprika
✓ 1 kalifornia paprika
✓ paradicsompüré
✓ 1 csomag főtt sonka
✓ 1 tasak PRODIMED krumplipüré
Elkészítés:
✓ A sütőt előmelegítjük 180°C-ra.
✓ A karfiolvirágokat kockákra vágjuk és aprító gépben morzsákra vágjuk. A morzsákat szétterítjük egy sütőpapírral borított sütőlapra, és sütőben 25 percig sütjük. Időnként megforgatjuk egy villával.
✓ Közben a paprikákat kockára vagy csíkokra, a gombát szeletekre vágjuk.
✓ A karfiol morzsákat kivesszük a sütőből és hagyjuk kihűlni. Ezután a morzsákat tiszta konyharuhába tesszük és kinyomjuk belőle a lehető legtöbb nedvességet.
✓ Összekeverjük a karfiol morzsákat egy tálban a tojással, a különböző fűszernövényekkel, egy csipet paprikával és sóval.
✓ A keveréket nem túl vastagon, egyenletesen szétterítjük a sütőlapra. Visszatesszük a sütőbe 25 percre. Kissé keménynek és világosbarnának kell lennie.
✓ Megkenjük egy kis paradicsomszósszal, rárakjuk a zöldségeket és a sonka csíkokat. Újabb 20 percre visszatesszük a sütőbe.