Kőre követ, nap mint nap....

Fotó: Kőre követ, nap mint nap....

Kőre követ, nap mint nap....

Kőre követ, nap mint nap....

Fotó: Kőre követ, nap mint nap....

Már ahogy belépett a rendelőbe látszott rajta hogy feszült, nem mosolyog, mint előzőleg. Anna, 18 éves, mindig is zavarta a teste, gyerekkorától túlsúlyos, "vastag csontú",... végre pár hete fogy...de most valami van, valami elakadás ... "Nem értem mi a gond, mindent betartok doktor úr, amit mondott... de semmit sem fogyok.." - "Rendben, álljon rá a mérlegre!"... kissé vonakodik..., rálép.., rámered a kijelzőre és... elerednek a könnyei...Már indul is a "mini-krízis intervenció" azaz a nyugtatás, a hirtelen kialakult lelki-energiahiány pótlása,...az orvosi támogatás.


Ránézek az órámra...15 perc alatt megnyugszik....beszélgetünk...egyszer csak döbbenten felkiált:
"Tudom mióta nem megy! Április 28-án történt. Elmentem és megnéztem végre azokat a táncosokat és elképzeltem, hogy milyen jó lesz...én is hamarosan ott fogok állni, és velük táncolok.... milyen jó lesz!!
Valamit kérdezni akartam a tanártól, oda jött hozzám, mielőtt megszólalhattam volna, végigmért majd csak ennyit mondott:
"Ilyen testtel kislány??? Hát ne vicceljen!!! Előbb kezdjen magával valamit!"
" Hirtelen meg se tudtam szólalni...Ott megroppant valami, annyira fájt!! Leterített ez a mondat."
"Végre az elmúlt hetekben kezdem magam összeszedni, elindultam felfelé....és tessék már jön is a váratlan ütés...."
Eszembe jut a békés harcos útja...
"Anna, ez csak egy lecke volt!
Egy lélekerősítő próba! Semmi egyéb nem történt csak beindult a lélek fejlődése, egészségesebbé válása a test fogyása után!
Tudom ez egy fájdalmas, de nagyon SZÜKSÉGES élmény volt. Ez kellett Önnek, hogy erősödjön belül!!
Döbbenten rám mered..., ahogy beszélek az edzésről, az erősítés módszertanáról, a terhelés, a próba lényegéről..., lassan visszakúszik az élet az arcába, fény ébred a szemében ...megváltozik a tartása, lassan érteni kezdi: ez nem csak pusztán egy testi program, egy "sima" súlycsökkentés..., fogyókúra.... Ez egy ÁTVÁLTOZÁS...a próbáiban, az elbukásokban és az azokat követő nehéz felállásokban, lépésről-lépésre valami új, valami szép születik meg benne..
"...titkod lassan érik..."


Ismerje meg diétás programjainkat

Medfood

Testsúlycsökkentő Orvosi Diéta

Testsúlycsökkentő Orvosi Diétánkat Önnek ajánljuk, ha túlsúlya következtében kényelmetlenül érzi magát, esetleg emiatt egészségügyi problémákkal küzd, vagy egyszerűen szeretne lefogyni, egészségesebb életet élni. A program alapja a folyamatos orvosi kontroll, mellyel már rövid idő alatt is maximális biztonságban érhet el látványos eredményt.

A fogyással párhuzamosan végigkísérjük Önt egy teljes életmódváltáson, így segítünk abban is, hogy az eredmény valóban tartós legyen. Prémium minőségű, ételeink között biztosan megtalálja majd a legjobban tetsző ízvilágot. Igazán változatos, személyre szabott étrendjével a diéta sem lesz unalmas.

Medfood

Műtét Előtti Orvosi Diéta

Műtét Előtti Orvosi Diétánkat kifejezetten Önnek dolgoztuk ki ha tervezett műtét előtt áll, de jelenlegi testsúlya akadályozza a beavatkozást, vagy megnehezíti a beavatkozást követő gyógyulási folyamatot. Segítségünkkel biztonságosan, további egészségkárosodás nélkül, megerősített immunrendszerrel érheti el a szükséges testsúlyt a kitűzött műtét időpontjára.

Medfood

Májregeneráló Orvosi Diéta

A MedFood Májregeneráló Orvosi Diéta programjának alkalmazásával egy egészségesebb életmódra tér át, így májának elzsírosodottsága – ultrahangos és vérvételi vizsgálatokkal ellenőrzötten - mérhetően csökkeni fog, miközben testsúlya és testösszetétele is kedvezően változik a program során.

Azért, hogy biztosan és biztonságosan elérje a kitűzött májgyógyulást, a személyre szabott program teljes időtartama alatt orvosi támogatást és folyamatos kontrollt nyújtunk. A májregeneráló étkezéshez a Prodimed tasakos ételeit használjuk, melyek változatos ízvilágainak köszönhetően a program nem lesz monoton és unalmas.

Blog

Gyomorszűkítés: A gyomorszűkítő műtétek és a gyomorszűkítés ára

Gyomorszűkítés: A gyomorszűkítő műtétek és a gyomorszűkítés ára

A túlsúly csökkentésének jelenleg két hatékony módja létezik, vagy egy pontosan megtervezett és végig vitt diéta, vagy sebész segítségével egy a gondosan megválasztott súlycsökkentő műtét. A diéta kapcsán előre meghatározzuk a naponta fogyasztható ételeket, azok mennyiségét. A műtéti megoldás vagy a gyomor térfogatát csökkenti, csökkentve ezáltal az elfogyasztható étel mennyiségét, vagy – az előbbiek mellett még - csökkenti a tápanyagok felszívódását a bélből.  

Hogyan fogyjak le? Az egészség és sikeres diéta..

Hogyan fogyjak le? Az egészség és sikeres diéta..

Rengeteg pénz van a fogyni vágyókban. Egy nap alatt az USA-ban 210 millió dollárt költenek el a különféle súlycsökkentő programokra. A worldometer adatai szerint, az egymilliárdhoz közelít az elhízottak száma a világban, a túlsúlyosok, pedig közel kétmilliárdan vannak jelenleg. Nagyon erős az iparágban a marketing - a termékek nagy része ablakon kidobott pénz.

Kövér emberek, nők és férfiak...

Kövér emberek, nők és férfiak...

Pár éve még szokatlan volt a 11o kg feletti páciens… mára az üzemorvosi vizsgálatkor a kamionsofőrök közül szinte minden 2-3-dik már átlagosan 130 kg feletti túlsúlyos ember. Teletömött bevásárlókocsik, növekvő étel adagok, illatok és bőség minden bevásárló központban. Ma már sajnos látható, hogy a lakosság 60%-a túlsúlyos, az utcán járva mindenfele elhízott emberek, kövér/túlsúlyos gyerekek.