NYÚL FILÉ KÁPOSZTÁVAL 2 FÁZIS
Fotó: NYÚL FILÉ KÁPOSZTÁVAL 2 FÁZIS
Hozzávalók:
✓ 125 g fejes káposzta
✓ 1/2 teáskanál köménymag
✓ 100 g nyúl filé
✓ 1 evőkanál olívaolaj
✓ rozmaring, babérlevél
✓ bors és só
✓ 1 tasak PRODIMED krumplipüré vagy röszti
Elkészítés:
✓ A káposztát megfőzzük 0,5 dl vízzel és a köménymaggal.
✓ Közben nyúlfilét papírtörlővel áttöröljük, sózzuk, borsozzuk. Megmelegítjük az olívaolajat egy serpenyőben, és hozzáadjuk a babérlevelet. Beletesszük a húst, minden oldalát 3 percig közepes lángon sütjük.
✓ Kivesszük a húst a serpenyőből, és 10 percig pihenni hagyjuk egy tányéron alufólia alatt.
✓ Leszűrjük a káposztát és a hússal együtt egy szép tányéron tálaljuk. Köretnek PRODIMED krumplipürét vagy rösztit készítünk hozzá.