PÁROLT LILA KÁPOSZTA 1 FÁZIS
Fotó: PÁROLT LILA KÁPOSZTA 1 FÁZIS
Hozzávalók:
✓ 1 tasak PRODIMED röszti vagy PRODIMED krumplipüré
✓ 3 szál friss kakukkfű
✓ 2 evőkanál olívaolaj
✓ 2 teáskanál őrölt köménymag
✓ 1 fej lila káposzta
✓ 300 ml alaplé zöldség leveskockából
✓ 20 ml balzsamecet
Elkészítés:
✓ A hagymát karikákra vágjuk, a kakukkfű leveleit lehúzzuk a száráról. Egy nagy serpenyőben közepes lángon felmelegítjük az olívaolajat, hozzáadjuk a köménymagot, a hagymakarikákat és a kakukkfüvet. 15 percig sütjük. Időnként megkeverjük amíg a hagyma megpuhul és karamellizálódik.
✓ Közben felszeleteljük a lila káposztát, és a hozzáadjuk a hagymához. Alacsony hőmérsékleten pároljuk, majd levesszük a fedőt és még hagyjuk kb. 30 percig főni, míg a káposzta majdnem teljesen megpuhul.
✓ Közepes lángon hozzáadjuk a balzsamecetet. Forraljuk kb. 10 percig, alkalmanként kevergetjük, amíg szinte az összes folyadék elpárolog, és a káposzta puha és édeskés nem lesz. Megkóstoljuk, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
✓ Készíthetünk mellé PRODIMED krumplipürét a dobozon feltüntetett elkészítési javaslat szerint.