Doktor úr, azt szeretném ha Ön jönne hozzánk...

Fotó: Doktor úr, azt szeretném ha Ön jönne hozzánk...

Doktor úr, azt szeretném ha Ön jönne hozzánk...

Doktor úr, azt szeretném ha Ön jönne hozzánk...

Fotó: Doktor úr, azt szeretném ha Ön jönne hozzánk...

Délelőtti rendelés: "Ha visszagondolok arra a pillanatra, egy év után, most is kiráz a hideg." (János bácsi) Sok sietős, fáradt, nyűgös ember... köhögés, hasfájás. Egyszer csak csörög a telefon, János bácsi az." Doktor Úr az éjjel meghalt a feleségem, jöjjön ki arra kérem!" - "Természetesen megyek János bácsi, a rendelés után.., fél egy fele érek oda, ha ez nem hosszú várakozás.."- a hangja szinte remeg."Nem! Mindenképpen azt szeretném, ha Ön jönne ki Doktor úr, várom, fontos!"

Fáradtságot érzek, amikor becsöngetek, hónapok óta kísértem háziorvosaként Hilda nénit. Parkinson, időskor, ágyhoz kötve évek óta, szinte mozdulatlanul fekve..., az emberben, az orvosban néha egy érzés dübörög: el innen, ez túl sok, én fiatal vagyok, élvezni akarom az életet, mosoly, nevetés, izgalmak, kalandok...ezt itt most nem kérem!

- "Doktor úr olyan furcsa ez az egész...már hajnalban meghalt, de nem tudtam lecsukni a szemét...nézze még mindig meleg, pedig már délután van! Ez olyan...nem is tudom" Hirtelen valami furcsa érzés fog el, önkéntelenül jön a kérdés: "János bácsi, imádkozhatok egyet?" azonnal jön a felelet: - "Persze, tessék csak az most nagyon jó lesz!"

Belenézek a halott arcba, a nyitott szemekbe - és mint a tibeti halottaskönyvben van leírva, beszélni kezdek hozzá, tegezem és a mélyről jövő érzéseim vezetnek: - "Nézd Hilda, én csak pár évig látogattalak, azóta itt fekszel ebben az ágyban, amikor utoljára itt voltam, 3 napja, ugyanebben a pózban, a szemed ugyanoda nézett, ahova most néz...

Nem ismertelek korábban, nem láttalak akkor, amikor még jártál, tettél, vettél, az életednek csak ezt a pár évét ismerem. Kívülről értelmetlennek és hiábavalónak tűnt ez a pár, hiszen csak szenvedés, kiszolgáltatottság..., De most itt ebben a pillanatban, amikor vége, akkor azt tudom a lelkem mélyén valahol belül, hogy ez SZÜKSÉGES ÉS ÉRTELMES volt! Kellett Neked! Hasznos volt. Valami megtörtént ezek alatt az évek alatt, ami fontos volt Neked, szerintem az életed TÖKÉLETES volt itt a földön, jó utat tovább!" ..."

...Szinte automatikusan, még elmondok egy Miatyánkot, ...., és megnyugszik a tér, János bácsi feszültsége oldódik, odanyúlok a nyitott szemekhez, könnyedén lecsukom őket egy finom érintéssel, a test már hűl...érzem a békét. Elköszönök, indulok kifelé a kapu felé. Élvezem, hogy EGYBEN láthatok egy életet, hogy eddig értelmetlennek tűnő évek - pár perc alatt - értelmet nyertek a lelkemben, élvezem a délutáni napsütést, ... vár a következő hívás...


Ismerje meg diétás programjainkat

Medfood

Testsúlycsökkentő Orvosi Diéta

Testsúlycsökkentő Orvosi Diétánkat Önnek ajánljuk, ha túlsúlya következtében kényelmetlenül érzi magát, esetleg emiatt egészségügyi problémákkal küzd, vagy egyszerűen szeretne lefogyni, egészségesebb életet élni. A program alapja a folyamatos orvosi kontroll, mellyel már rövid idő alatt is maximális biztonságban érhet el látványos eredményt.

A fogyással párhuzamosan végigkísérjük Önt egy teljes életmódváltáson, így segítünk abban is, hogy az eredmény valóban tartós legyen. Prémium minőségű, ételeink között biztosan megtalálja majd a legjobban tetsző ízvilágot. Igazán változatos, személyre szabott étrendjével a diéta sem lesz unalmas.

Medfood

Műtét Előtti Orvosi Diéta

Műtét Előtti Orvosi Diétánkat kifejezetten Önnek dolgoztuk ki ha tervezett műtét előtt áll, de jelenlegi testsúlya akadályozza a beavatkozást, vagy megnehezíti a beavatkozást követő gyógyulási folyamatot. Segítségünkkel biztonságosan, további egészségkárosodás nélkül, megerősített immunrendszerrel érheti el a szükséges testsúlyt a kitűzött műtét időpontjára.

Medfood

Májregeneráló Orvosi Diéta

A MedFood Májregeneráló Orvosi Diéta programjának alkalmazásával egy egészségesebb életmódra tér át, így májának elzsírosodottsága – ultrahangos és vérvételi vizsgálatokkal ellenőrzötten - mérhetően csökkeni fog, miközben testsúlya és testösszetétele is kedvezően változik a program során.

Azért, hogy biztosan és biztonságosan elérje a kitűzött májgyógyulást, a személyre szabott program teljes időtartama alatt orvosi támogatást és folyamatos kontrollt nyújtunk. A májregeneráló étkezéshez a Prodimed tasakos ételeit használjuk, melyek változatos ízvilágainak köszönhetően a program nem lesz monoton és unalmas.

Blog

Gyomorszűkítés: A gyomorszűkítő műtétek és a gyomorszűkítés ára

Gyomorszűkítés: A gyomorszűkítő műtétek és a gyomorszűkítés ára

A túlsúly csökkentésének jelenleg két hatékony módja létezik, vagy egy pontosan megtervezett és végig vitt diéta, vagy sebész segítségével egy a gondosan megválasztott súlycsökkentő műtét. A diéta kapcsán előre meghatározzuk a naponta fogyasztható ételeket, azok mennyiségét. A műtéti megoldás vagy a gyomor térfogatát csökkenti, csökkentve ezáltal az elfogyasztható étel mennyiségét, vagy – az előbbiek mellett még - csökkenti a tápanyagok felszívódását a bélből.  

Hogyan fogyjak le? Az egészség és sikeres diéta..

Hogyan fogyjak le? Az egészség és sikeres diéta..

Rengeteg pénz van a fogyni vágyókban. Egy nap alatt az USA-ban 210 millió dollárt költenek el a különféle súlycsökkentő programokra. A worldometer adatai szerint, az egymilliárdhoz közelít az elhízottak száma a világban, a túlsúlyosok, pedig közel kétmilliárdan vannak jelenleg. Nagyon erős az iparágban a marketing - a termékek nagy része ablakon kidobott pénz.

Kövér emberek, nők és férfiak...

Kövér emberek, nők és férfiak...

Pár éve még szokatlan volt a 11o kg feletti páciens… mára az üzemorvosi vizsgálatkor a kamionsofőrök közül szinte minden 2-3-dik már átlagosan 130 kg feletti túlsúlyos ember. Teletömött bevásárlókocsik, növekvő étel adagok, illatok és bőség minden bevásárló központban. Ma már sajnos látható, hogy a lakosság 60%-a túlsúlyos, az utcán járva mindenfele elhízott emberek, kövér/túlsúlyos gyerekek.