SALÁTA BUGGYANTOTT TOJÁSSAL 2 FÁZIS
Fotó: SALÁTA BUGGYANTOTT TOJÁSSAL 2 FÁZIS
Hozzávalók:
✓ 1 evőkanál olívaolaj és 1 evőkanál fehérbor-ecet
✓ 100 g rukkola ✓ 250 g finomra vágott csiperke, vagy vargánya gomba.
✓ 2 db M-es méretű tojás
✓ fokhagyma, bors és só
✓ 1 tasak PRODIMED kenyér vagy sajtos kenyér
Elkészítés:
✓ Wok-ban felhevítjük az olajat majd beletesszük a gombát. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a fokhagymát ízlés szerint, és megpirítjuk. Kiszedjük egy szép tányérra. Amikor kihűlt hozzáforgatjuk a rukkolát is.
✓ Egy edényben, takaréklángon vizet forralunk, amihez hozzáadtuk az ecetet.
✓ Óvatosan feltörjük a tojásokat, és szintén óvatosan beleengedjük a forrásban lévő vízbe. 3 percig főzzük.
✓ Kivesszük egy szűrőkanál segítségével a tojásokat és a tányérra tesszük. Ízesítjük sóval és borssal. Közvetlenül tálalás előtt megvágjuk a tojásokat, hogy a sárgája ráfolyhasson a salátára.