SÜLT MARHAHÚS 2 FÁZIS
Fotó: SÜLT MARHAHÚS 2 FÁZIS
Hozzávalók:
✓ fehérpecsenye
✓ 3 evőkanál olaj
✓ 2 rozmaringdarab, apróra vágva
✓ 2 gerezd fokhagyma, apróra vágva
✓ 1/2 teáskanál chili pehely, bors és só
✓ 1 tasak PRODIMED krumplipüré vagy röszti
Elkészítés:
✓ Szoba hőmérsékletű hússal dolgozunk.
✓ Megtöröljük egy papírtörlővel a hús minden oldalát.
✓ Kis tálban összekeverjük a rozmaringot a fokhagymát a chili pehellyel, olívaolajjal a borssal és a sóval.
✓ Bedörzsöljük a hús minden oldalát a fűszerkeverékkel.
✓ Hagyjuk pácolódni egy kis ideig.
✓ A sütőt 180°C-ra előmelegítjük.
✓ Közben forró olajon a hús minden oldalát 2-2 percig pirítjuk, hogy sült kéreg keletkezzen rajta. Sütőedénybe tesszük.
✓ Most csökkentjük a sütő hőmérsékletét 150°C-ra, betesszük marhahúst, kb. 20 percig sütjük.
✓ Kivesszük a húst a sütőből és betekerjük alufóliával, így hagyjuk pihenni 10 percig.
✓ Egy vágódeszkán szép szeletekre vágjuk. Ízlés szerint még fűszerezhetjük sóval és borssal.
✓ Grillezett zöldségekkel és PRODIMED krumplipürével vagy rösztivel tálaljuk.