GOMBÁS RIZOTTÓ 1 FÁZIS
Fotó: GOMBÁS RIZOTTÓ 1 FÁZIS
Hozzávalók:
✓ 1 zacskó PRODIMED gombakrémleves
✓ 1 evőkanál olívaolaj
✓ 1 közepes mogyoróhagyma aprítva
✓ 200 g csiperke gomba szeletelve
✓ 2 gerezd fokhagyma
✓ 0,5 liter erőleves
✓ 1 karfiol (vagy kész karfiol rizs)
Elkészítés:
✓ A karfiolt rózsáira szedjük, majd rizsméretűre vágjuk aprító géppel.
✓ Apróra vágjuk a mogyoróhagymát, felszeleteljük a gombát és apróra vágunk 2 gerezd fokhagymát.
✓ Az olívaolajat serpenyőben közepes lángon melegítjük, a mogyoróhagymát 3 percig sütjük, amíg üveges nem lesz. Hozzáadjuk a gombát, 5 percig sütjük, amíg megpuhul. Hozzáadjuk a fokhagymát, és sütjük még egy percig.
✓ Hozzákeverjük a karfiol rizst, sóval és borssal ízesítjük. Kevergetés közben puhára főzzük, míg a nedvesség nagy része elpárolog.
✓ Közben elkészítjük a PRODIMED gombalevest 80/100 ml vízzel, hogy kissé sűrűbb legyen.
✓ Óvatosan összeforgatjuk a karfiol rizottóval és a gombával (ha túl sok marad, külön fel lehet szolgálni)