Természetes epesavakkal a betegségek ellen...

Fotó: Természetes epesavakkal a betegségek ellen...

Természetes epesavakkal a betegségek ellen...

Természetes epesavakkal a betegségek ellen...

Fotó: Természetes epesavakkal a betegségek ellen...

Ezekben a kritikus hetekben a szervezet természetes védekezőképessége kiemelt hangsúlyt kap, minden platformon ezt halljuk és kell is, hogy figyelmet kapjon. Fontos újra és újra nyomatékosítanunk azt, hogy a túlsúly is jelentősen csökkentheti szervezetünk ellenállóképességét! Az immunrendszerünk fontos támogatást kaphat a fehérjéktől. A szénhidrát fogyasztásunk mérséklése révén, rendszeres testmozgással és lelki egyensúlyunk karbantartásával meghatványozhatjuk testünk védelmi erejét. 

 Ezek mellett van egy másik védelmi rendszerünk, ami egyáltalán nem elhanyagolható, ez pedig a máj által termelt epesavak közvetlen hatása, amely szintén fontos szerepet vállal a behatoló kórokozókkal szembeni védelemben. Az epesavak detergens, vagyis zsírbontó hatásuk révén, a bélrendszerünkben, majd onnan a keringési rendszerünkbe kerülve alkotják az un. "fiziko-kémiai" védelmi vonalat testünk számára (prof. Bertók Lóránd).

De hogyan is képzeljük el ezt? Ezt a hatást úgy érik el, hogy elbontják a bekerülő kórokozók nagy részének  külső lipid burkát, megkönnyítve így a szervezet számára azok  ártalmatlanítását, elbontását. Tehát a kárt okozó baktérium/vírus  védő pajzs nélkül marad, így már sokkal egyszerűbben tudja immunrendszerünk elindítani a válaszcsapását ebben a harcban. Szükség esetén bevethetünk „zsoldosokat” is, mégpedig külső epesav pótlással. Ezzel  hozzájárulhatunk a mechanizmus hatékonyságához. Epesavat pótol például a most már webshopunkban is megvásárolható Gallmet táplálékkiegészítő, amely természetes epesavakkal és gyógynövényekkel támogatja ezt a harcot.

Kétféle Gallmet készítménnyel juttathatunk szervezetünkbe plusz epesavat, melyek 3-3 különböző kiszerelésben kaphatóak. Nézzük meg, hogy mi lenne ez a két opció, amivel segítenénk a szervezetünket. Elöljáróban mindkét készítményről fontos tudni, hogy természetes alapanyagokat tartalmaznak, tehát semmilyen mesterséges kemikáliát nem juttatunk a szervezetünkbe általuk. Ez nagyon fontos, de most térjünk is rá:

Az első:

  • Gallmet N 125 mg marhaepét tartalmaz tablettánként.
A második már egy komplexebb készítmény mégpedig:
  •  Gallmet M ami 100 mg marhaepét tartalmaz, valamint számos gyógynövényt illetve gyógynövény kivonatot, mint például: Mentalevél, Pemetefű, Fehérmályva gyökér, Édesgyökér, Édeskömény

Tudták, hogy a borsmenta hozzájárul a gyomor- és bélrendszer normál működéséhez? Ezáltal a puffadás csökkentéséhez vezet. Az orvosi pemetefű pedig segíti a béltraktus ellazulását. Miért jó ez a szervezetünknek? Hozzájárul az egészséges emésztéshez, a máj és az epe normál működéséhez. Az édesgyökér pedig támogatja az emésztőrendszer egészséges működését. Az édesgyökér pedig, mint ritkán hallott gyógynövényi kivonat hozzájárul az egészséges emésztéshez.

A jobb emésztés pedig jobb közérzethez vezet, ezáltal energikusabbak is leszünk, ami segíti a szellemi egyensúlyunkat. Főleg ebben a nem mindennapos időszakban, fokozottan kell figyelnünk a pszichénk állapotára. Hiszen már tudjuk jól: a stressz csökkenti az immunitási képességünket. De mi nem fogjuk ezt hagyni és teszünk ellene!

Az ajánlott napi adagot a táplékkiegészítő betegtájékoztatója tartalmazza!

Nagyon fontos, hogy ne fogyasszon többet, mint az ajánlott mennyiség! Minden esetben kérje ki kezezlőorvosa véleményét!

Mindenkinek jó egészséget és szép napot kívánok!

Üdvözlettel:

Dr. Medgyesi János

 


Aktuális ajánlataink

https://webshop.medfood.hu/kategoria-termekek

KUPONKÓD: NYÁR2024

Megnézem a termékeket

KUPONKÓD: NYÁR2024

2024.05.3 éjfélig

TOVÁBB »

TOVÁBB »

Medfood

Jelentkezzen a 20 perces ingyenes konzultációra és töltse le az első vásárlásánál felhasználható 5% kupont!

{{fooldal_webinar_ads_szoveg}}

Ismerje meg diétás programjainkat

Medfood

Testsúlycsökkentő Orvosi Diéta

Testsúlycsökkentő Orvosi Diétánkat Önnek ajánljuk, ha túlsúlya következtében kényelmetlenül érzi magát, esetleg emiatt egészségügyi problémákkal küzd, vagy egyszerűen szeretne lefogyni, egészségesebb életet élni. A program alapja a folyamatos orvosi kontroll, mellyel már rövid idő alatt is maximális biztonságban érhet el látványos eredményt.

A fogyással párhuzamosan végigkísérjük Önt egy teljes életmódváltáson, így segítünk abban is, hogy az eredmény valóban tartós legyen. Prémium minőségű, ételeink között biztosan megtalálja majd a legjobban tetsző ízvilágot. Igazán változatos, személyre szabott étrendjével a diéta sem lesz unalmas.

Medfood

Műtét Előtti Orvosi Diéta

Műtét Előtti Orvosi Diétánkat kifejezetten Önnek dolgoztuk ki ha tervezett műtét előtt áll, de jelenlegi testsúlya akadályozza a beavatkozást, vagy megnehezíti a beavatkozást követő gyógyulási folyamatot. Segítségünkkel biztonságosan, további egészségkárosodás nélkül, megerősített immunrendszerrel érheti el a szükséges testsúlyt a kitűzött műtét időpontjára.

Medfood

Májregeneráló Orvosi Diéta

A MedFood Májregeneráló Orvosi Diéta programjának alkalmazásával egy egészségesebb életmódra tér át, így májának elzsírosodottsága – ultrahangos és vérvételi vizsgálatokkal ellenőrzötten - mérhetően csökkeni fog, miközben testsúlya és testösszetétele is kedvezően változik a program során.

Azért, hogy biztosan és biztonságosan elérje a kitűzött májgyógyulást, a személyre szabott program teljes időtartama alatt orvosi támogatást és folyamatos kontrollt nyújtunk. A májregeneráló étkezéshez a Prodimed tasakos ételeit használjuk, melyek változatos ízvilágainak köszönhetően a program nem lesz monoton és unalmas.

Blog

Stressz csökkentés diétával

Stressz csökkentés diétával

Étkezéssel mondj nem-et a stressznek! Figyeljük meg, hogy amikor stresszesek vagyunk, valószínűleg a kényelmes és gyors ételekhez fordulunk..., „gyorsan bekapok egy hamburgert vagy egy pogácsát”, megállok a gyors kifőzdénél és megeszem egy nagy adag ételt körettel, vagy egy kakaós csigát a büfében. Valljuk be – mindannyiunkban előfordult már, hogy némi vigaszt találtunk egy-egy ízletes étkezésben vagy egy pohár bor mellett, amikor stresszesek vagy idegesek voltunk. Ez azonban tartósan nem jó megoldás.

Diétás karácsonyi asztal...

Diétás karácsonyi asztal...

Karácsony alkalmával a diéta szó igen viccesen hangzik…, megszoktuk, hogy az ünnepek alatt folyamatosan tele van minden asztal finomabbnál finomabb ételekkel és ráadásul - lássuk be -, hogy nem is éppen könnyű és diétás ételekkel. A diéta ilyenkor senkinek sem egyszerű.Kezdődik a Szent-estével, folytatódik a családi látogatásokkal a baráti összejövetelekkel, ahol mindenki kitesz magárért így az ebédek, vacsorák alkalmával nehéz erősnek maradni például a sütihegyekkel szemben… Hogyan lehet így diétázni? - merül fel a kérdés jogosan.

 

A gyomorszűkítő műtétek és a gyomorszűkítés ára

A gyomorszűkítő műtétek és a gyomorszűkítés ára

A túlsúly csökkentésének jelenleg két hatékony módja létezik, vagy egy pontosan megtervezett és végig vitt diéta, vagy sebész segítségével egy a gondosan megválasztott súlycsökkentő műtét. A diéta kapcsán előre meghatározzuk a naponta fogyasztható ételeket, azok mennyiségét. A műtéti megoldás vagy a gyomor térfogatát csökkenti, csökkentve ezáltal az elfogyasztható étel mennyiségét, vagy – az előbbiek mellett még - csökkenti a tápanyagok felszívódását a bélből.