FŰSZERES TÖLTÖTT TÖK 4 FÁZIS
Fotó: FŰSZERES TÖLTÖTT TÖK 4 FÁZIS
Hozzávalók:
✓ 1 sütőtök
✓ 3 evőkanál olívaolaj
✓ 2 gerezd zúzott fokhagyma
✓ 200 g apróra vágott gomba.
✓ 1 evőkanál friss kakukkfűlevél
✓ 200 g spenót
✓ 2 cm friss gyömbér
✓ ¼ teáskanál őrölt szegfűszeg
✓ ¼ teáskanál szárított szerecsendió
Elkészítés:
✓ A sütőt 200°C-ra előmelegítjük.
✓ A tököt hosszában kettévágjuk és egy kanállal kikaparjuk a magokat. Megkenjük 1 evőkanál olajjal és a sütőben 40 percig sütjük. ✓Egy serpenyőben 1 evőkanál olívaolajban a gombát a kakukkfűvel a fokhagyma felével megpirítjuk, ha kész, levesszük a tűzről.
✓ Egy másik serpenyőben 1 evőkanál olívaolajat melegítünk, és belekeverjük a spenótot a maradék fokhagymával.
✓ A tököt kivesszük a sütőből, és a belsejét kikaparjuk úgy, hogy 1 cm széles fala maradjon.
✓ A kikapart belső részt a gyömbérrel, szegfűszeggel és szerecsendióval sima pürévé keverjük.
✓ Megtöltjük mindkét tököt először egy réteg spenóttal, majd gombával és tökpürével, majd ismét a spenóttal.
✓ További 10 percre visszatesszük a sütőbe.