TONHALAS PENNE 5 FÁZIS
Fotó: TONHALAS PENNE 5 FÁZIS
Hozzávalók:
✓ 150-200 g teljes kiőrlésű penne
✓ 1 doboz olajos tonhal
✓ 1 fej hagyma
✓ 250 g olasz zöldségkeverék
✓ 1/2 doboz kockára vágott konzervparadicsom
✓ bors
✓ 1 teáskanál olasz fűszerkeverék
✓ 1 teáskanál kapribogyó
Elkészítés:
✓ A pennét megfőzzük a csomagolásán szereplő utasítás szerint.
✓ Kinyitjuk a tonhal konzervet.
✓ A hagymát apróra vágjuk.
✓ A serpenyőben felmelegítjük a tonhal olaját, ebben fonnyasztjuk meg a hagymát.
✓ Amikor a hagyma kész, hozzáadjuk a tonhalat, a kapribogyót, és egy rövid ideig együtt pároljuk tovább.
✓ Hozzáadjuk az olasz zöldségkeveréket, a paradicsomot, az olasz fűszer keveréket és megborsozzuk.
✓ A leszűrt tésztát összeforgatjuk a tonhalas szósszal.
Tipp: Ha a pennét cukkinira cseréljük, akkor fogyaszthatjuk a 2-es fázisban is!