A gyomorszűkítő műtétek és a gyomorszűkítés ára

Fotó: A gyomorszűkítő műtétek és a gyomorszűkítés ára

A gyomorszűkítő műtétek és a gyomorszűkítés ára

A gyomorszűkítő műtétek és a gyomorszűkítés ára

Fotó: A gyomorszűkítő műtétek és a gyomorszűkítés ára

A túlsúly csökkentésének jelenleg két hatékony módja létezik, vagy egy pontosan megtervezett és végig vitt diéta, vagy sebész segítségével egy a gondosan megválasztott súlycsökkentő műtét. A diéta kapcsán előre meghatározzuk a naponta fogyasztható ételeket, azok mennyiségét. A műtéti megoldás vagy a gyomor térfogatát csökkenti, csökkentve ezáltal az elfogyasztható étel mennyiségét, vagy – az előbbiek mellett még - csökkenti a tápanyagok felszívódását a bélből.  

A fogyás két fajtája: műtét nélkül és műtéttel

 

A gyomorszűkítő beavatkozás műtéttel: 

  • gyomorgyűrű,
  • gyomorballon,
  • sleeve, vagy csőgyomor
  • gyomor-bypass

 

műtét nélkül:

Olvassa el ezzel kapcsolatos korábbi cikkünket: https://www.medfood.hu/hogyan-fogyjak-le

 

Fogyás műtéttel

 

Első lépés mindig a természetes út

Túlsúly esetén természetesen az első lépés a diétával történő fogyás, amennyiben ez eredménytelen és az idő előrehaladtával, a yoyo effektus miatt egyre növekszik a testsúly, akkor szükségessé válik a sebészi beavatkozás.


A műtét csak akkor jöhet szóba, ha:

Amennyiben a BMI testtömeg index 40 feletti (vagyis egy 175 cm magas férfit esetében ez 125 kg feletti testsúlyt jelent) ez már olyan mértékű kóros elhízás, amely már súlyosan veszélyeztetheti a páciens egészségét, csökkenti jövőbeni életkilátásait. Az egyes gyomorszűkítő centrumok meghatározzák az operálhatóság felső súly korlátját, pl. 150 kg. Amennyiben a kiindulási súly ennél lényegesen több, akkor szükségessé válhat, meghatározott ideig orvosi testsúlycsökkentő diéta alkalmazása, amellyel havonta átlagosan 7-8 kg adható le, így a műtéti időpont pontosan tervezhetővé válik a következő hónapokban. Ennek az előkészítésnek eredményeképpen a páciens egészségesebb általános állapotba kerül a műtét idejére (a fogyás mellett, csökken a májának nagysága, sérülékenysége, amely a gyomorszűkítő operáció esetén, különösen bypass műtét esetében előnyös).

Az ilyen jellegű műtétek listája 

Gyomorballonballon-terápia egy visszafordítható beavatkozás. Endoszkópos beavatkozással folyadékkal vagy levegővel teli ballont juttatnak a gyomorba, így jelentősen csökken a gyomor ételbefogadási kapacitása, a páciensnél hamarabb alakul étkezés esetén a teltségérzet.

Csőgyomor

  • A csőgyomor vagy sleeve nevű műtét úgy zajlik, hogy a gyomor 85%-át eltávolítják, és csak egy szűk cső marad vissza, melyen keresztül az étel a belekbe juthat. Tulajdonképpen hasonló hatást érünk el, mint a ballonnal, vagyis a túlsúlyos páciens így kisebb mennyiségeket tud enni, és hamar éri el a teltségérzetet. Azoknak lehet jó választás, akik bélbetegségekben szenvednek. Ez a műtét visszafordíthatatlan állapotot eredményez. A legnagyobb hátránya, hogy hosszútávon a gyomor nyálkahártyájának csökkentésével, a felszívódás csökkenése hiánybetegségeket okozhat.

Gyomorgyűrű

  • A gyomorgyűrűs műtétet szintén laparoszkóposan végzik, és a gyomor felső szakasza köré egy szilikongyűrűt helyeznek, mely csökkenti a gyomor térfogatát, így hamarabb következik be a teltségérzet. A műtét után igen szigorú diéta következik (nem fogyaszthatóak a kemény gyümölcsök, zöldségek, húsfélék, élesztővel készült tészták a szénsavas üdítők)

Gyomor-bypass

  • A gyomor-bypass legkomplexebb műtét. Ennek megfelelően a súlycsökkentő hatása ennek a műtéti típusnak a legkiemelkedőbb. A beavatkozás során már nemcsak a gyomor térfogata csökken, hanem kiiktatásra kerül a vékonybél kb. 1 méteres szakasza is. Technikailag a vékonybél egy szakaszát a gyomor felső részéhez rögzítik, így az étel egy része a gyomrot áthidalva közvetlenül a vékonybélbe jut. Így a könnyebben kialakuló teltségérzet mellett a tápanyagok felszívódása is csökken. Ennek azonban hátrányos következményei is lehetnek, ugyanis a páciensnél hiánybetegségek alakulhatnak, amelyek karbantartásáról folyamatosan gondoskodni kell a későbbiekben (B12-vitamin-hiány és a vashiány vérszegénységhez, és a kalciumhiány okozhat csontritkuláshoz vezethet).

 

A gyomorszűkítő műtét

 

Gyomorszűkítő műtét javasolt - egészséges állapot esetén - 40kg/m2 feletti BMI, illetve 35kg/m2 feletti BMI, ha valamilyen társbetegség is jelen van (cukorbetegség, szívelégtelenség, asthma). Különösen javasolt társbetegség megléte, vagy egy nehezen kezelhetősége (magas vérnyomás, cukorbetegség, meddőség, ízületi panaszok, visszér, alvászavar stb.) többszöri sikertelen fogyókúra esetén, 18-65 éves kor között

Nem javasolt kiskorúaknál, 65 év felettieknél, terhesség, alkohol- és drogfüggőség, súlyos májbetegség, pszichés instabilitás, valamint daganatos megbetegedés esetén.

A gyomorszűkítő műtétek előnyei között a javuló altalános állapot, a jobb önértékelés, az esetleges társbetegségek csökkenése a legfontosabb.

Kockázatai között a műtét alatti és utáni komplikáció mellett a későbbiekben megjelenő hiánybetegségeket fontos megemlíteni.

 

A gyomorszűkítés ára

 

Gyomor-bypass ára: A megelőző vizsgálatokat is figyelembe véve a gyomor bypass ára 2,2 – 2,5 millió forint

Csőgyomor ára: 2 – 2,3 millió forint

Gyomorballon-terápia ára: A szükséges megelőző vizsgálatokkal, valamint a 6-12 hónap utáni kivétellel együtt 1,3 – 1,5 millió forint

 

A fent leírtakat összefoglalva:

 

Mindig a természetes út a legjobb.

A gyomorszűkítés nem kockázatmentes.

Csak azoknak ajánlott, akik extrém túlsúlyban szenvednek, az egészségükre is hatással van és a természetes módszer nem működik.

 

Amennyiben írásunk felkeltette az érdeklődését és szeretne a témával kapcsolatban többet megtudni, foglaljon időpontot 20 perces ingyenes orvosi konzultációra. A konzultáció semmilyen kötelezettséggel nem jár. 

 

 IDŐPONTOT FOGLALOK


Aktuális ajánlataink

https://webshop.medfood.hu/kategoria-termekek

KUPONKÓD: NYÁR2024

Megnézem a termékeket

KUPONKÓD: NYÁR2024

2024.05.3 éjfélig

TOVÁBB »

TOVÁBB »

Medfood

Jelentkezzen a 20 perces ingyenes konzultációra és töltse le az első vásárlásánál felhasználható 10% kupont!

{{fooldal_webinar_ads_szoveg}}

Ismerje meg diétás programjainkat

Medfood

Testsúlycsökkentő Orvosi Diéta

Testsúlycsökkentő Orvosi Diétánkat Önnek ajánljuk, ha túlsúlya következtében kényelmetlenül érzi magát, esetleg emiatt egészségügyi problémákkal küzd, vagy egyszerűen szeretne lefogyni, egészségesebb életet élni. A program alapja a folyamatos orvosi kontroll, mellyel már rövid idő alatt is maximális biztonságban érhet el látványos eredményt.

A fogyással párhuzamosan végigkísérjük Önt egy teljes életmódváltáson, így segítünk abban is, hogy az eredmény valóban tartós legyen. Prémium minőségű, ételeink között biztosan megtalálja majd a legjobban tetsző ízvilágot. Igazán változatos, személyre szabott étrendjével a diéta sem lesz unalmas.

Medfood

Műtét Előtti Orvosi Diéta

Műtét Előtti Orvosi Diétánkat kifejezetten Önnek dolgoztuk ki ha tervezett műtét előtt áll, de jelenlegi testsúlya akadályozza a beavatkozást, vagy megnehezíti a beavatkozást követő gyógyulási folyamatot. Segítségünkkel biztonságosan, további egészségkárosodás nélkül, megerősített immunrendszerrel érheti el a szükséges testsúlyt a kitűzött műtét időpontjára.

Medfood

Májregeneráló Orvosi Diéta

A MedFood Májregeneráló Orvosi Diéta programjának alkalmazásával egy egészségesebb életmódra tér át, így májának elzsírosodottsága – ultrahangos és vérvételi vizsgálatokkal ellenőrzötten - mérhetően csökkeni fog, miközben testsúlya és testösszetétele is kedvezően változik a program során.

Azért, hogy biztosan és biztonságosan elérje a kitűzött májgyógyulást, a személyre szabott program teljes időtartama alatt orvosi támogatást és folyamatos kontrollt nyújtunk. A májregeneráló étkezéshez a Prodimed tasakos ételeit használjuk, melyek változatos ízvilágainak köszönhetően a program nem lesz monoton és unalmas.

Blog

Stressz csökkentés diétával

Stressz csökkentés diétával

Étkezéssel mondj nem-et a stressznek! Figyeljük meg, hogy amikor stresszesek vagyunk, valószínűleg a kényelmes és gyors ételekhez fordulunk..., „gyorsan bekapok egy hamburgert vagy egy pogácsát”, megállok a gyors kifőzdénél és megeszem egy nagy adag ételt körettel, vagy egy kakaós csigát a büfében. Valljuk be – mindannyiunkban előfordult már, hogy némi vigaszt találtunk egy-egy ízletes étkezésben vagy egy pohár bor mellett, amikor stresszesek vagy idegesek voltunk. Ez azonban tartósan nem jó megoldás.

Diétás karácsonyi asztal...

Diétás karácsonyi asztal...

Karácsony alkalmával a diéta szó igen viccesen hangzik…, megszoktuk, hogy az ünnepek alatt folyamatosan tele van minden asztal finomabbnál finomabb ételekkel és ráadásul - lássuk be -, hogy nem is éppen könnyű és diétás ételekkel. A diéta ilyenkor senkinek sem egyszerű.Kezdődik a Szent-estével, folytatódik a családi látogatásokkal a baráti összejövetelekkel, ahol mindenki kitesz magárért így az ebédek, vacsorák alkalmával nehéz erősnek maradni például a sütihegyekkel szemben… Hogyan lehet így diétázni? - merül fel a kérdés jogosan.

 

A gyomorszűkítő műtétek és a gyomorszűkítés ára

A gyomorszűkítő műtétek és a gyomorszűkítés ára

A túlsúly csökkentésének jelenleg két hatékony módja létezik, vagy egy pontosan megtervezett és végig vitt diéta, vagy sebész segítségével egy a gondosan megválasztott súlycsökkentő műtét. A diéta kapcsán előre meghatározzuk a naponta fogyasztható ételeket, azok mennyiségét. A műtéti megoldás vagy a gyomor térfogatát csökkenti, csökkentve ezáltal az elfogyasztható étel mennyiségét, vagy – az előbbiek mellett még - csökkenti a tápanyagok felszívódását a bélből.